Automatska regulacija razine vode

Automatska regulacija razine vode

Automatski dotok vode u bazen

U bazenu stalno nedostaje vode (isparavanje, prskanje preko ruba, ispiranje filtra,…). Za pravilno funkcioniranje cijelog sustava filtriranja ključno je da razina vode u bazenu bude odgovarajuća.
Razina vode u bazenu održava se:

  • ručnim dotakanjem pomoću vrtnog crijeva
  • mehaničkim nivomatom i priključkom vode na bazen
  • elektroničkim mjernim regulatorom sa sondom u skimeru, a dotok iz vodoopskrbne mreže omogućen je elektromagnetskim ventilom s
  • predfiltrom u strojarnici.
Moja ponudba
SKU: 49 Kategorije: ,

Opis

Automatsko ispiranje filtra

Automatsko povratno ispiranje filtra.

Sve nečistoće iz bazena nakupljaju se u filtru. Treba ga ispirati jednom tjedno kako bi se osigurala optimalna učinkovitost.

Ispiranje može biti ručno ili se može obaviti pomoću aparata AQUASTAR EASY ili AQUASTAR SAFE, koji imaju ugrađeno sigurnosno napajanje u slučaju nestanka struje. Sukladno vremenskom rasporedu, uređaj u redovitim vremenskim intervalima izvodi povratno ispiranje filtarskog medija bazenskom vodom, otpadna voda odlazi u ispust, a isprat će i donji dio filtra. Tipke također kontroliraju pražnjenje bazena, cirkulaciju. Kod korištenja ove opreme bazen je obavezno opremiti automatskim dotokom svježe vode, Nivomatom.

Riječ je o vrhunskoj funkciji automatizacije rada bazena i predstavlja zaključni korak do 100 % automatske strojarnice bazena.