Kemijska priprema vode

Kemijska priprema vode

Kemijska priprema vode

Bazenska voda je vrlo osjetljiv medij koji se stalno mijenja pod utjecajem vremena, temperature i broja kupača. Za bezbrižno kupanje i vaše zdravlje apsolutno je važno da svi parametri uvijek budu odgovarajući.

Automatska kemijska priprema vode u bazenu

Za vas smo pažljivo odabrali metode dezinfekcije temeljem redovitog praćenja najnovijih trendova te suradnje i konzultacija sa stručnjacima kemijske struke!
Za bezbrižno kupanje. Stavite zdravlje na prvo mjesto!
Najčešće korišteno dezinfekcijsko sredstvo je klor, koji je ujedno i jedino službeno priznato dezinfekcijsko sredstvo za javnu uporabu. Klor je na lošem glasu zbog svojih nuspojava i upotrebe u prošlosti. Stoga se stalno traže alternativni postupci i sredstva koja bi djelovala jednako dobro ili bolje od klora. Već se koristi nekoliko sredstava i postupaka, kao što su kisik u različitim oblicima, hidroliza, elektroliza, sterilizacija itd. Zajednička točka svih alternativnih postupaka je da djeluju u određenim uvjetima i da se ne mogu mjeriti u komercijalnoj primjeni. Samo klor u izravnoj metodi mjerenja ili putem redoks potencijala to omogućuje i jedini omogućuje automatsku regulaciju slobodnog dezinficijensa u vodi za kupanje. Samo na taj način možemo raditi s minimalnim potrebnim unosom kemikalije u vodu bazena. Mjerenje i regulacija preduvjet su sigurnosti vode za kupanje u javnim bazenima. Alternativni postupci dezinfekcije dopušteni su samo u privatnim bazenima.

Prikazuje se svih 4 rezultata